Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2019

Καταγγελία της Ένωσης ΓονέωνΚολοκοτρώνη & Μητρομάρα 24                                                                     Αχαρνές,  17 Ιουλίου 2019
13671 ΑΧΑΡΝΕΣ                                                
                                                      

Προς:
Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
Δήμου Αχαρνών

Κοιν:
Δημοτικούς Συμβούλους Δήμου Αχαρνών

                                                                     
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η Σχολική Κοινότητα του Δήμου μας, σχεδόν από την αρχή του έτους, βιώνει μια κατάσταση εμπαιγμού και εγκατάλειψης από την Δημοτική Αρχή λόγω της οικονομικής δυσχέρειας των Σχολικών Επιτροπών και της αδυναμίας λειτουργίας οργάνων όπως το Δημοτικό Συμβούλιο και Επιτροπών γενικότερα.
Οι Δημοτικές Εκλογές ήρθαν και επιδείνωσαν αυτή την κατάσταση καθώς η ανάληψη των καθηκόντων της νέας Δημοτικής Αρχής θα γίνει περίπου σε δύο μήνες.

Ως Ένωση Γονέων έχουμε ζητήσει επανειλημμένως, εγγράφως αλλά και σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις, από την Δημοτική Αρχή πρώην και νυν καθώς και απ’ όλες τις παρατάξεις να σκύψουν σοβαρά πάνω στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία και να διευθετήσουν θέματα που αφορούν την Σχολική Κοινότητα, καθώς η θερινή περίοδος ενδείκνυται για εργασίες, επισκευές, συντηρήσεις κλπ.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ μας αγνόησαν.

Σε συνεδρίαση της η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας κατένειμε το ποσό των 347.328,22 € σε ποσοστό 50/50, που αφορά σε επισκευές και συντηρήσεις των σχολικών μονάδων και στις 27/6/2019 απέστειλε την εισήγησή της στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 2,3 και 4/7 το θέμα των ΣΑΤΑ δεν ήταν στην ημερήσια διάταξη.

Την Πέμπτη 4/7/2019 ως Ένωση Γονέων καλέσαμε το Δήμαρχο καθώς και τους επικεφαλής των παρατάξεων σε συνάντηση, προκειμένου να ξαναεπισημάνουμε τα σοβαρά προβλήματα των σχολείων και την αναγκαιότητα της έγκρισης από το Δημοτικό Συμβούλιο του ανωτέρω ποσού προκειμένου να εκταμιευθούν τα χρήματα και να «επενδυθούν» στις σχολικές μας μονάδες.

Η Ένωση Γονέων Δήμου Αχαρνών, προασπιζόμενη την Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ  την ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ  ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ και ΖΗΤΑ ΑΜΕΣΑ ΤΗ ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΩΝ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ, ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ.

Με εκτίμηση,

Για το Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Ελένη Μότσια
Κυριακή Ασλανίδη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Βραδιές Πολιτισμού στις Αχαρνές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αρχίζει στις 30 Αυγούστου το καλλιτεχνικό Φεστιβάλ «Βραδιές Πολιτισμού στις Αχαρνές». Για τρεις περίπου εβδομάδες οι Αχ...