Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2019

Υπάρχει δήμαρχος;Γράφει ο Ιάκωβος Ποθητός
Το ίδρυμα ΑΡΩΓΗ προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες σε παιδιά Αμεα και στις οικογένειές τους.
Με κατάλληλο προσωπικό, με τις απαιτούμενες εγκαταστάσεις, με την βοήθεια του συλλόγου «ΑΡΩΓΗ» αλλά και με διοικητικά συμβούλια που δούλεψαν από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του ιδρύματος με αίσθημα ευθύνης, το ίδρυμα «ΑΡΩΓΗ» αποτελεί μία μονάδα πρότυπο για την Αττική που αγκαλιάζει με αγάπη τα παιδιά εκείνα που έχουν ανάγκη τις υπηρεσίες του.
Πριν αρκετό χρονικό διάστημα, ο εφοπλιστής Αθανάσιος Μαρτίνος, μετά από αίτημα του προέδρου Νίκου Γκασούκα, επισκεύασε την πισίνα του ιδρύματος καθώς πραγματοποίησε κι άλλες κτιριακές παρεμβάσεις (το κόστος εργασιών ξεπέρασαν τις 50.000,00 ευρώ), δίνοντας έτσι λύση σε ένα χρόνιο αλλά και σοβαρό πρόβλημα αφού το κόστος των ζημιών δεν μπορούσαν να καλύψουν ο Δήμος Αχαρνών και το Ίδρυμα.
Ο Νίκος Γκασούκας ζήτησε επίσης από τον κ. Μάρτινο να κάνει δωρεά στην ΑΡΩΓΗ ένα πουλμανάκι επειδή αυτό που είχε το ίδρυμα ήταν παλιό με πολλά τεχνικά και άλλα προβλήματα. Μάλιστα ο εφοπλιστής, ζήτησε από τον πρόεδρο της ΑΡΩΓΗΣ να κάνει έρευνα αγοράς και τα οχήματα που θα βρει ότι είναι κατάλληλα να του τα προτείνει για να μπορέσουν τεχνικοί της εταιρείας τους να ελέγξουν την καταλληλότητά τους και να επιλέξουν το πλέον κατάλληλο.
Πράγματι ο Νίκος Γκασούκας έστειλε μετά από εύλογο χρονικό διάστημα τύπους οχημάτων και τις επιχειρήσεις που τα είχαν προς διάθεση, ελέγχθηκαν από τους τεχνικούς και πραγματοποιήθηκε από όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, η αγορά.
Ο Αθανάσιος Μαρτίνος  ζήτησε για καθαρά φορολογικούς λόγους, ο Δήμος να του στείλει επιστολή αποδοχής δωρεάς προκειμένου να την πραγματοποιήσει ΑΜΕΣΑ.
Ο δήμαρχος Αχαρνών έφερε στις 17 Απριλίου 2019 θέμα στην Οικονομική Επιτροπή «Αποδοχή δωρεάς της Εταιρείας «Αιγέας Α.Μ.Κ.Ε.» του Αθανάσιου Μαρτίνου ενός λεωφορείου για τις ανάγκες του Κέντρου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες του Δήμου  Αχαρνών – Αρωγή».
Όπως αναφέρει η υπ. αριθμ. πρωτ.16971/17-4-2019 επιστολή πρότασης δωρεάς με Θέμα: Δωρεά Λεωφορείου.  Η δωρεοδόχος εταιρεία γνωρίζοντας τις ανάγκες του Κέντρου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες του Δήμου  Αχαρνών – Αρωγή, προτίθεται να προβεί σε Δωρεά Λεωφορείου  16 θέσεων, Τύπου PEUGEOT BOXER που θα καλύψει ανάγκες μετακίνησης των παιδιών που απασχολούνται στο Κέντρο .
Η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα την αποδοχή κι ανέθεσε στον δήμαρχο τις περαιτέρω ενέργειες.
Από τότε και μέχρι σήμερα, ο Δήμος Αχαρνών, δεν έχει κάνει τις απαιτούμενες διαδικασίες για την αποδοχή της δωρεάς.
Έτσι το ίδρυμα ΑΡΩΓΗ ήταν υποχρεωμένο να μεταφέρει τα παιδιά με το παλιό και ακατάλληλο πουλμανάκι που διέθετε.
Όμως όλα έχουν το τέλος τους…
Το πουλμανάκι που μετέφερε τα παιδιά της ΑΡΩΓΗΣ τέθηκε πριν λίγες ημέρες εκτός λειτουργίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, το όχημα εδώ κι αρκετές εβδομάδες παρουσίαζε προβλήματα όμως το πρόβλημα υγείας του προέδρου του Ιδρύματος Νίκου Γκασούκα (νοσηλεύεται στο Θριάσιο) αλλά και οι αυτοδιοικητικές εκλογές που μεσολάβησαν, δεν επέτρεψαν να ληφθούν αποφάσεις για την αποκατάσταση των ζημιών.
Από πληροφορίες που έχουμε, δόθηκε εντολή από την αντιπρόεδρο κα Ελλιοτ να γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες για την επισκευή του.
Το μοναδικό ερώτημα που η “elpidanews” θέτει είναι: Υπάρχει δήμαρχος; Υπάρχει δημοτική Αρχή ή όλα έχουν αφεθεί στον αυτόματο πιλότο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΣΕ ΑΘΛΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟ ΝΕΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΑΧΑΡΝΩΝ Ασέβεια, αδιαφορία και παραβάσεις κανονισμού

Γράφει ο Ιάκωβος Ποθητός Απαράδεκτη και συνάμα τραγική είναι η εικόνα που παρουσιάζει το Νέο Κοιμητήριο Αχαρνών. Μπάζα από εκταφέ...