Κυριακή, 31 Οκτωβρίου 2010

ΣΤΗΛΗ ΦΩΤΙΑ

ΟΙ ΚΟΛΑΚΕΣ…
Ο Αντισθένης έλεγε «Είναι προτιμότερο να αντιμετωπίζεις κόρακες παρά κόλακες. Οι πρώτοι σε τρώνε νεκρό ενώ οι δεύτεροι ζωντανό». Ακόμη, ο σοφός λαός λέει: «Αυτός που σου λέει πράγματα στενάχωρα, σ’ αγαπάει». Αυτά τα λόγια να τα λάβουν υπόψη τους όλοι όσοι ασκούν εξουσία με τον οποιονδήποτε τρόπο.

ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ
«Κυριακή κοντή γιορτή» και γι’ αυτό σε λίγες ημέρες κάποια πράγματα θα ξεκαθαρίσουν οριστικά. Ο Θέμης Οικονόμου διεκδικεί με αξιώσεις το αξίωμα του δημάρχου και στις προβλέψεις μας είναι πως η μάχη θα δοθεί με τον Σωτήρη Ντούρο και τον Γιάννη Κασσαβό. Αυτή είναι η τριάδα που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας ξεχωρίζει και δεν μένουν παρά μόνο λίγες ημέρες για να επιβεβαιωθούμε ή να διαψευστούμε.

ΚΑΛΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ
Ξεχωρίζουν στα ψηφοδέλτια όλων των παρατάξεων κάποιες υποψηφιότητες. Κι αυτές είναι οι υποψηφιότητες νέων της πόλης μας, με πλούσια προσόντα και γι’ αγάπη για την πόλη τους. Είναι το αύριο αυτής της πόλης, είναι η ελπίδα των Αχαρνών κι οι δημότες πρέπει να τους δώσουν, όχι την ευκαιρία αλλά την δυνατότητα να προσφέρουν στον Δήμο Αχαρνών. Οι νέοι πρέπει να έχουν σημαντική εκπροσώπηση στο Δημοτικό Συμβούλιο γιατί στην πόλη του αύριο θα ζουν τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας κι όχι εμείς. Ας τους επιτρέψουμε λοιπόν, να φτιάξουν την πόλη τους όπως την ονειρεύονται. Και σίγουρα θα είναι πιο καλή από την σημερινή πόλη των Αχαρνών που εμείς έχουμε την καταντήσει σ’ αυτά τα χάλια…

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ
Δεν θα πρέπει να παραβλέπουμε όμως και κάποιους εκπροσώπους φορέων που ενώ κατηγορούσανε την Δημοτική Αρχή για αδιαφορία και απαράδεκτη λειτουργία, σήμερα είναι υποψήφιοι στο ψηφοδέλτιο του Παναγιώτη Φωτιάδη. Τώρα, πως γίνεται για τριάμιση χρόνια περίπου να κατηγορείς κάποιον ότι δεν φροντίζει για την επίλυση των προβλημάτων της περιοχή σου και μετά να είσαι υποψήφιος μαζί του, αυτό είναι ένα θέμα που θα το ερευνήσουν κοινωνιολόγοι και ψυχολόγοι τα επόμενα χρόνια.

ΟΥΤΕ ΨΥΛΛΟΣ…
Σκέφτομαι τι θα έχει να αντιμετωπίσει ο νέος Δήμαρχος Αχαρνών και που φυσικά δεν θα είναι ο Παναγιώτης Φωτιάδης. Απλήρωτους εργαζόμενους, χρέη σε Τράπεζες και πιστωτές, άδεια Ταμεία, τα Νομικά Πρόσωπα σε οικτρή κατάσταση, ούτε ψύλλος στον κόρφο του! Ξέρετε πως μπορούν οι δημότες να τιμωρήσουν σκληρά τον Παναγιώτη Φωτιάδη για την πολιτική που εφάρμοσε στον Δήμο Αχαρνών; Να τον ξαναβγάλουν δήμαρχο! Αυτή θα είναι η μεγαλύτερη τιμωρία του! Να τον κυνηγάνε καθημερινά, υπάλληλοι, πιστωτές, Τράπεζες και να μη ξέρει από πού να ξεφύγει!

ΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ…
Το περιζήτητο είδος της εποχής. Κι αν οι δημοτικές παρατάξεις με τον άλφα ή βήτα τρόπο καταφέρουν να εξασφαλίσουν αντιπροσώπους για όλα τα εκλογικά τμήματα της πόλης που είναι 148, οι Περιφερειακοί συνδυασμοί θα τα βρουν κάπως δύσκολα. Κάποιος «έριξε» την ιδέα να προσλάβουν νέους ως ωρομίσθιους και να τους βάλουν εκπροσώπους στα εκλογικά κέντρα. Όμως το κονδύλι για τον κάθε συνδυασμό είναι μεγάλο. 148Χ50 = 7400 ευρώπουλα! Ποιος θα τα δώσει;

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!
Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δείξουν οι ψηφοφόροι σε αυτές τις εκλογές. Κι αυτό λόγω της συνένωσης του Δήμου Αχαρνών με τον Δήμο Θρακομακεδόνων. Έτσι, οι κάτοικοι – ψηφοφόροι των Αχαρνών θα πρέπει να γνωρίζουν ότι για Δημοτικούς Συμβούλους βάζουν 3 σταυρούς στην εκλογική  περιφέρεια Αχαρνών και 1 σταυρό στην εκλογική  περιφέρεια Θρακομακεδόνων. Για το τοπικό συμβούλιο Αχαρνών βάζουν 2 σταυρούς. Οι κάτοικοι – ψηφοφόροι των Θρακομακεδόνων για Δημοτικούς Συμβούλους βάζουν 1 σταυρό στην εκλογική περιφέρεια Θρακομακεδόνων και 1 σταυρό στην εκλογική περιφέρεια Αχαρνών. Για το τοπικό συμβούλιο Θρακομακεδόνων βάζουν 2 σταυρούς. Προσοχή λοιπόν στο πως θα ψηφίσετε!

ΟΧΙ Σ’ ΕΜΑΣ!
Ο Σωτήρης Ντούρος κάλεσε σε συνέντευξη Τύπου τα ηλεκτρονικά κι έντυπα μέσα της περιοχής για να τους ανακοινώσει την υποβολή μήνυσης που κατέθεσε κατά εκδότη εφημερίδας. Επόμενο ήταν εφημερίδες και ιστοσελίδες να αναφέρουν όλα όσα ειπώθηκαν στην συνέντευξη. Ως εδώ όλα καλά. Να ζητάει όμως ο εκδότης της πιο πάνω εφημερίδας να δημοσιεύσουμε ως έχουμε υποχρέωση (;;;) τις απαντήσεις που έδωσε μέσα από τις σελίδες της εφημερίδας του δεν είναι σωστό. Λες κι είχαμε δημοσιεύσει τα κείμενα που δημοσίευσε και προκάλεσαν την αντίδραση του υποψηφίου δημάρχου Σωτήρη Ντούρου. «Η Ελπίδα» δεν θα εμπλακεί σε τέτοιες διαμάχες και το μόνο που έχει να πει είναι πως δεν συμφωνεί με τις μηνύσεις κατά του Τύπου (κάτι άλλωστε που επισημάναμε και στον  Σωτήρη Ντούρο) όπως επίσης δεν συμφωνεί και με τα δημοσιεύματα εκείνα που ξεφεύγουν από τους κανόνες της δημοσιογραφίας και της ηθικής.

ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ!
Όλοι να ψηφίσετε τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ γιατί ο πρωθυπουργός μας όχι μόνο θα θυμώνει αν κάνετε άλλη επιλογή αλλά επειδή δεν αστειεύεται, ενδέχεται να κατηγορήσει όσους ψηφίσουν άλλους συνδυασμούς για αποσταθεροποιητές της δημοκρατίας μας! «Καλούμαστε να στείλουμε και ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε όσους επιδιώκουν την αποσταθεροποίηση στο εσωτερικό, ότι η πορεία για τη σωτηρία της χώρας, για την αναμόρφωση της χώρας, δεν ανακόπτεται» είπε στην διακαναλική συνέντευξη που έδωσε!

ΟΙ… ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΤΕΣ!
Σύμφωνα με τον κύριο πρωθυπουργό, ο Θέμης Οικονόμου, ο Σωτήρης Ντούρος. ο Γιάννης Κασσαβός, ο Βασίλης Τοπαλλιανίδης, ο Παναγιώτης Γρηγοριάδης κι ο Δημήτρης Τσανικλίδης, κατέβηκαν ως υποψήφιοι δήμαρχοι για να πετύχουν την αποσταθεροποίηση της χώρας! Αν τους ψηφίσετε, αυτομάτως η χώρα θα βγει από την πορεία ΠΑΣΟΚ και – που ξέρετε; - μπορεί και να μπει στον ίσιο δρόμο! Να μπούμε δηλαδή σε τροχιά ανάπτυξης! Τι έχουμε να ακούσουμε ακόμα αλλά πολύ περισσότερο, τι έχουμε να πάθουμε από αυτούς τους «σωτήρες»!

Πας μη ΠΑΣΟΚ, επικίνδυνος…


Λίγο πριν την κάλπη για τις Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές, ο πρωθυπουργός έδωσε μία διακαναλική συνέντευξη που κατά γενική ομολογία, εξέπληξε τους πάντες.
Και η συνέντευξη αυτή δόθηκε για να εκβιαστούν οι πολίτες να ψηφίσουν τους υποψηφίους Περιφερειάρχες και δημάρχους του ΠΑΣΟΚ. Γιατί κατά τον κύριο Παπανδρέου, πρωθυπουργό της Ελλάδας, όποιος δεν είναι ΠΑΣΟΚ είναι επικίνδυνος για τη χώρα. Σαν αυτό που λέγανε οι αρχαίοι ημών πρόγονοι «Πας μη Έλλην, βάρβαρος». Και για τον κύριο Παπανδρέου «Πας μη ΠΑΣΟΚ, επικίνδυνος για την Ελλάδα».
Ξεκινώντας την συνέντευξη έκανε έναν πρόλογο που προκάλεσε αντιδράσεις, αφού, ούτε λίγο ούτε πολύ, φάνηκε να υποτιμά την νοημοσύνη των Ελλήνων.
«Θυμηθείτε από πού ξεκινήσαμε. Ζήσαμε όλοι το φόβο και την ανασφάλεια. Βρισκόμασταν μόνο μερικές μέρες, ίσως και μερικές ώρες, πριν από την αδυναμία να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις, να χρεοκοπήσει η χώρα. Ζήσαμε την απαξίωση της Ελλάδας και το χλευασμό, τη δυσπιστία, την καχυποψία, την αναξιοπιστία. Ζήσαμε τις φήμες που οργίαζαν για την κατάρρευση των τραπεζών, ότι θα χαθούν οι καταθέσεις, οι οικονομίες των νοικοκυριών, ότι θα μας διώξουν από το ευρώ, ότι θα γυρνούσαμε στη δραχμή. Από αυτή τη λαίλαπα ξεφύγαμε. Αλλά εκεί μπορεί να ξαναβρεθούμε».
Ποιος τα λέει όλα αυτά; Μα φυσικά ο Έλληνας πρωθυπουργός, ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος αμέσως μετά την ανάληψη της εξουσίας μίλησε για «Τιτανικό», μίλησε για «απώλεια εθνικής κυριαρχίας», μίλησε για χώρα διεφθαρμένων, είπε… είπε… είπε.
Γιατί τα έλεγε τότε και τα ξέχασε σήμερα; Γιατί ο κ. Παπανδρέου αντί να πάρει άμεσα μέτρα που θα βελτίωναν την οικονομική κατάσταση της χώρας, άφησε να περάσουν ανεκμετάλλευτοι μήνες και μήνες κάνοντας ταξίδια στο εξωτερικό κι επιτρέποντας στα επιτόκια των Διεθνών Τραπεζών να εκτιναχθούν από τις 170 περίπου μονάδες που ήταν στις αρχές Οκτωβρίου στις 1000 μονάδες; Ποιος καλλιέργησε τον φόβο και την ανασφάλεια; Έχει πρόβλημα με την μνήμη του; Πρόβλημα με την μνήμη τους δεν έχουν όμως οι Έλληνες. Και γι’ αυτό με το δικαίωμα που δίνει το δημοκρατικό μας πολίτευμα, θα εκφράσουν την άποψή τους. Μια άποψη που θα λέει «Κύριε Παπανδρέου, κύριοι της κυβέρνησης, όχι μόνο είσαστε λίγοι για να κυβερνάτε την Ελλάδα αλλά κι επικίνδυνοι».
Το ωραίο είναι πως έχει την άποψη πως πρέπει να τον χειροκροτήσουμε που μας κατάστρεψε. Γιατί αυτό συμπεραίνεται από την φράση που είπε στην διακαναλική συνέντευξη:
«Ξέρετε καλά ότι δεν ζητώ ούτε χειροκροτήματα, ούτε επευφημίες για όσα έκανα. Έκανα το πατριωτικό μου καθήκον κι αυτό κάνω και σήμερα, αψηφώντας το πολιτικό κόστος. Δεν με ενδιαφέρει η καρέκλα στην οποία κάθομαι, με ενδιαφέρει ο τόπος να πάει μπροστά, να αλλάξει, να δώσει ελπίδα».
Όταν δυναμίτιζε το πολιτικό κλίμα την εποχή που ήταν στην αντιπολίτευση, όταν κατάστρεφε κάθε προσπάθεια εξυγίανσης του Δημόσιου τομέα, όταν εμπόδιζε επενδύσεις που σήμερα τις παρουσιάζει σαν δικό του κατόρθωμα, όπως η συμφωνία με την Κίνα, έκανε και τότε το πατριωτικό του καθήκον; Που τα λέει ο άνθρωπος;
«Στις επικείμενες εκλογές, καλούμαστε να στείλουμε και ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε όσους επιδιώκουν την αποσταθεροποίηση στο εσωτερικό, αλλά και σε όσους καραδοκούν στο εξωτερικό, ότι η πορεία για τη σωτηρία της χώρας, για την αναμόρφωση της χώρας, δεν ανακόπτεται» είπε στη συνέχεια του λόγου του ο πρωθυπουργός.
Ποιοι επιδιώκουν την αποσταθεροποίηση στο εσωτερικό της χώρας κύριε πρωθυπουργέ; Για πείτε τους για να τους μάθουμε κι εμείς; Μήπως εννοείτε τα κόμματα της αντιπολίτευσης; Μήπως θα θέλατε να μην υπάρχουν; Τι θέλετε τελικά να πείτε στον Ελληνικό λαό;
«Η Ελλάδα βρίσκεται σε πόλεμο και η Νέα Δημοκρατία αντί να είναι εναντίον των εχθρών μας, επιτίθεται στα «όπλα» και τα «πυρομαχικά» μας, χτυπώντας πισώπλατα τον ελληνικό λαό» ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης και συμπλήρωσε: «Εάν η αντιπολίτευση ισχυριστεί ότι η κυβέρνηση καταψηφίστηκε για την πολιτική της, τότε θα αναγκαστούμε να ρωτήσουμε τον ελληνικό λαό εάν καλώς κάνουμε και πολεμάμε για την επιβίωση ή εάν καλώς κάνει ο κ. Σαμαράς και πολεμάει το μηχανισμό στήριξης της χώρας».
Ξεχνάει κανείς τι έλεγε στις συνεντεύξεις του στους ξένους τηλεοπτικούς σταθμούς και τις ξένες εφημερίδες ο πρωθυπουργός όταν ήταν στην αντιπολίτευση; Στρεφότανε κατά της κυβέρνησης Καραμανλή με τον πλέον σκληρό και υποτιμητικό τρόπο. Από αγάπη για την Ελλάδα ή από φιλοδοξία για το αξίωμα το έκανε; Προστάτευε τότε την Ελλάδα ο Γιώργος Παπανδρέου όταν σκιαγραφούσε με τα μελανότερα χρώματα την πολιτική κατάσταση της χώρας ή υπονόμευε την όποια προσπάθεια ανάπτυξης; Δυστυχώς η αλήθεια είναι πικρή…
Αλλά τι να πει κανείς και για τον υπουργό Εσωτερικών κ. Γιάννη Ραγκούση. Οι δηλώσεις του είναι διχαστικές και επικίνδυνες. Έχει χάσει το μέτρο, έχει εκτροχιαστεί επικίνδυνα από την γραμμή του ορθού πολιτικού λόγου. Ίσως γιατί βλέπει την ήττα να έρχεται τρέχοντας καταπάνω τους; Αυτός ξέρει. Οι Έλληνες πολίτες όμως σιχαίνονται να ακούνε πολιτικούς να μιλούν για τους πολιτικούς τους αντιπάλους με εκφράσεις που θυμίζουν άλλες εποχές. Και ακόμη, ο πολιτικός λόγος των κ.κ. Παπανδρέου και Ραγκούση απέχει πολύ από τον δημοκρατικό πολιτικό λόγο.
Ο Νικολά Σαρκοζί έχασε πριν από μερικούς μήνες τις περιφερειακές εκλογές, νικήθηκε κατά κράτος, έχει μπαράζ απεργιών στη χώρα του και παρόλα αυτά βγήκε και είπε «συνεχίζω ακάθεκτος το πρόγραμμά μου, δεν με σταματάει τίποτα στο να κάνω τις μεταρρυθμίσεις μου».
Ο Γιώργος Παπανδρέου και η κυβέρνησή του δείχνουν καθημερινά πως δεν έχουν το πολιτικό εκείνο ανάστημα που απαιτείται στις κρίσιμες τούτες ώρες.
Απεναντίας, θέλοντας να κρατηθούν στην εξουσία με κάθε τρόπο, προσπαθούν να βάλουν εκβιαστικά διλλήματα στον λαό. Κάποτε «έπιανε» γιατί ο λαός δεν ήξερε. Τώρα τους έμαθε κι από την καλή κι από την ανάποδη. Και αυτά τα ψευτοδιλλήματα δεν πιάνουν.
Η λύσσα τους όμως να κρατηθούν στην εξουσία με κάθε τρόπο πρέπει να δημιουργεί επιπλέον προβληματισμούς. Γιατί έχουν προχωρήσει συζητήσεις για τα εθνικά μας θέματα σε βαθμό που ο λαός δεν ξέρει. Γιατί γίνονται συζητήσεις με τους Τούρκους και κανείς δεν γνωρίζει την ατζέντα των συζητήσεων. Γιατί περιέργως το θέμα των Σκοπίων έπαψε να είναι στην επικαιρότητα. Γιατί οι αλυσίδες του ΔΝΤ μπήκαν στα πόδια της δύστυχης Ελλάδας μετά από πολιτικές αποφάσεις της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου.
Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές. Οι πολίτες ας ψηφίσουν τους καλύτερους. Εκείνους που μπορούν να δώσουν λύσεις στα προβλήματά τους, εκείνους που ξέρουν πως είναι έντιμοι.

Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2010

Μήνυση κατά εκδότη τοπικής εφημερίδας


Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε τη Δευτέρα ο επικεφαλής της παράταξης «ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ» Σωτήρης Ντούρος, στους εκπροσώπους του τοπικού τύπου, σχετικά με την αήθη επίθεση, όπως την χαρακτήρισε, που δέχεται από το τοπικό έντυπο «Νέοι Στόχοι».
Τόνισε, ότι πιστεύει στην δύναμη και την ελευθερία του τύπου και ειδικότερα στον σημαντικό του ρόλο, όταν ασκεί εποικοδομητική κριτική.
Όπως τόνισε ο κ. Ντούρος, στην πόλη μας, το τελευταίο διάστημα χαρακτηριστικά, τους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας δεν τους ακολουθεί το συγκεκριμένο έντυπο.
Ο Σωτήρης Ντούρος αναφέρθηκε σε συμφέρονται τα οποία όπως τόνισε, από τις πρακτικές που ακολουθούνται, δεν επιθυμούν την πρόοδο του τόπου. Επεσήμανε πως αυτό γίνεται εμφανές, καθώς η κριτική στο πρόσωπό του και για την παράταξη, δεν γίνεται επί προγραμματικών θέσεων, αλλά για ζητήματα τα οποία ουδεμία σχέση έχουν με την πόλη και την ανάπτυξη.
Ο κος Ντούρος, αναφέρθηκε στο ποσό των 7εκ. δραχμών το οποίο δημοσιεύθηκε σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα  των Νέων Στόχων, ενώ την περίοδο εκείνη ο ίδιος δεν ήταν στο συμβούλιο της ΔΕΑΔΑ, σύμφωνα με την απόφαση 12 θέμα 8, της 12.1.1995 του Δημοτικού Συμβουλίου Αχαρνών.
Επιπλέον, ο κος Ντούρος ανέφερε, ότι η σχέση του με την ΕΥΠ, ήταν καθαρά με την ιδιότητα του Πολιτικού Μηχανικού. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, τα κτίρια της εν λόγω δημόσιας υπηρεσίας χτίζονται από Μηχανικούς και όχι από εξωτερικές εργολαβίες για ευνόητους λόγους γι’ αυτό και πιστεύει πως τα δημοσιεύματα περί πρακτόρων είναι σαφώς κακοπροαίρετα και εξυπηρετούν συγκεκριμένους σκοπούς και σίγουρα όχι το συμφέρον της πόλης.
Τέλος, με δεδομένο, ότι τα δημοσιεύματα της εν λόγω εφημερίδας ξεφεύγουν από τα όρια της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και εμπίπτουν σε λογικές υπονόμευσης και εμπαθών αναφορών προς όλη την παράταξη, δήλωσε πως κατατέθηκε μήνυση για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση κατά του εκδότη της εφημερίδας.

Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2010

Ο Κικίλιας στην ΓΑΔΑ


Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής  Βασίλης Κικίλιας, είχε την Δευτέρα 25 Οκτωβρίου, συνάντηση με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής υποστράτηγο κ. Γρηγόριο Μπαλάκο, καθώς επίσης  και με τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων,  κ. Γιάννη Μακρή.
Ο Β. Κικίλιας στην συνάντησή του με τον υποστράτηγο κ. Μπαλάκο  έθεσε το πρόβλημα  της πάταξης του παραεμπορίου. Ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε ότι το σχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για ενδεχόμενη μείωση των Αστυνομικών Τμημάτων της Αττικής από τα 148 στα 50, θα δυσχεράνει την καλύτερη  αστυνόμευση  προκαλώντας αίσθημα ανασφάλειας στους πολίτες. 
Στην συνάντησή του με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων ο Β. Κικίλιας, τόνισε ότι σε αυτή τη συγκυρία δεν πρέπει να απαξιώνεται το επάγγελμα του αστυνομικού, αλλά να ενισχύεται με κάθε δυνατό τρόπο.

Ο Δημαράς στο Μενίδι

Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μενίδι, παρουσιάστηκαν από τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιάννη Δημαρά και τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη της Ανατολικής Αττικής κ. Ν. Αθανασίου, οι υποψήφιοι του συνδυασμού «ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» για την εν λόγω περιφερειακή ενότητα. Το παρών έδωσε ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος κ. Π. Κοντογιαννίδης για τον Κεντρικό Τομέα της Αθήνας, ενώ πλήθος κόσμου υποδέχτηκε τον κ. Δημαρά και του ευχήθηκε την τελική επικράτησή του.
Όλοι τους επεσήμαναν την ανάγκη ριζικής αλλαγής της νοοτροπίας στην αυτοδιοίκηση, έτσι ώστε να επιστρέψει και πάλι το χαμόγελο και η αισιοδοξία στον πολίτη. Ο κ. Δημαράς τόνισε μεταξύ άλλων ότι «είμαστε μία ομάδα που ευελπιστούμε σε ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας»  και ότι «στις εκλογές της 7ης Νοέμβρη, θα είμαστε όλοι παρόντες».

Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2010

Θέμης Οικονόμου: Όραμα κι Ελπίδα για τις Αχαρνές

Ας εμπνευστούμε…


Θα πρέπει να αναζητήσουμε Έλληνες πολιτικούς έτοιμους να θυσιαστούν για την πατρίδα τους κι όχι πολιτικάντηδες που θέλουν να εκμεταλλεύονται τον Ελληνικό λαό, να βλάπτουν με τις αποφάσεις και τις πράξεις τους τη χώρα μας.

Οκτώβρης του 1940. Οι Έλληνες ορθώνουν το ανάστημά τους απέναντι στον κατακτητή, φωνάζουν το βροντερό «ΟΧΙ» κι γράφουν με τον ηρωϊσμό τους απαράμιλλες σελίδες δόξας.
Οκτώβρης του 2009. Οι Έλληνες εμπιστεύονται το παρόν και το μέλλον τους στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Σε εκείνους που του υποσχέθηκαν καλύτερες ημέρες, αυξήσεις στον μισθό και τις συντάξεις τους, καλύτερη ποιότητα ζωής και – κυρίως – Εθνική Ανεξαρτησία.
Οκτώβρης του 2010. Από ‘κει ψηλά οι πατεράδες μας, ο Λεωνίδας με τους 300 που πολέμησε στις Θερμοπύλες, ο Μιλτιάδης με τους Αθηναίους και τους Πλαταιείς που πολέμησαν στον Μαραθώνα, ο Θεμιστοκλής με τους Έλληνες που βούλιαξαν τον Περσικό Στόλο στη Σαλαμίνα, ο Αθανάσιος Διάκος, ο Παπαφλέσσας, ο Κολοκοτρώνης, ο Καραϊσκάκης, ο Καποδίστριας, οι ήρωες του Μακεδονικού Αγώνα, του έπους του ’40, οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, κλαίνε γιατί εμείς, οι απόγονοί τους, για πρώτη φορά στην Ιστορία της Ελλάδας, από τους αρχαιοτάτους χρόνους έως και σήμερα, παραδοθήκαμε στους ξένους κατακτητές χωρίς να προβάλουμε καμία αντίσταση. Τους παραδώσαμε την ιερή γη των πατεράδων μας χωρίς αντίρρηση. Κι αυτό πονάει όποιον αγαπάει την Ελλάδα, την Ιστορία της…
Τι έφταιξε που υποδουλωθήκαμε στους ξένους, στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και στους Ευρωπαίους Κεφαλαιοκράτες;
Αν πάρουμε μόνο την χρονική περίοδο από τις εκλογές του 2009 έως και σήμερα κι αναζητήσουμε μόνο στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου τις ευθύνες, θα κάνουμε μεγάλο λάθος, θα εξυπηρετούμε κομματικά συμφέροντα.
Πρέπει να ανατρέξουμε στο παρελθόν και να ερευνήσουμε από πότε και με ποιους τρόπους ξεκίνησε το ξεχαρβάλωμα της κοινωνίας, η διάβρωση της Ελληνικής οικογένειας, η πλαστογράφηση της Ιστορίας, η διάλυση της Παιδείας, η καταρράκωση των θεσμών.
Πρέπει να αναλογιστούμε αν οι επιλογές που κάναμε όταν κληθήκαμε στις κάλπες για να αναδείξουμε τους πολιτικούς αρχηγούς και τους βουλευτές μας ήταν σωστές.
Πρέπει να ξεριζώσουμε από μέσα μας τις κομματικές ή άλλες αγκυλώσεις που μας εμπόδιζαν να δούμε την αλήθεια, που δίχαζαν την κοινωνία, και να κρίνουμε τις επιλογές της εκάστοτε κυβέρνησης από την αποχώρηση των Γερμανικών στρατευμάτων κατοχής έως και σήμερα.
Πρέπει τέλος να ψάξουμε μέσα μας και να δούμε αν έχουμε έστω και λίγα ψήγματα αγάπης για την Ελλάδα, αν έχουμε έστω λίγα ψήγματα αντίστασης στην ψυχή μας για να αγωνιστούμε για την οικογένειά μας, τα παιδιά μας.
Αν με καθαρή σκέψη κάνουμε αυτή την αναδρομή, τότε είναι βέβαιο πως θα δούμε ξεκάθαρα γιατί φτάσαμε να υποδουλωθούμε χωρίς να αντιδράσουμε.
Αν έχουμε τη δύναμη να παραδεχθούμε τα λάθη που έγιναν από τους πολιτικούς αλλά κι από εμάς τους πολίτες, τότε υπάρχει ελπίδα να αλλάξουν πολλά.
Αν τέλος αφαιρέσουμε τον εγωισμό από μέσα μας και δεχθούμε πως υπάρχουν ικανοί άνθρωποι σε όλους τους χώρους, που θέλουν να υπηρετήσουν άδολα και ανιδιοτελώς την Ελλάδα και τους Έλληνες, τότε αρχίζει να δημιουργείται η νέα Ελλάδα.
Θα πρέπει να αναζητήσουμε Έλληνες έτοιμους να θυσιαστούν για την πατρίδα τους κι όχι πολιτικάντηδες που θέλουν να εκμεταλλεύονται τον Ελληνικό λαό, να βλάπτουν με τις αποφάσεις και τις πράξεις τους τη χώρα μας.
Ουτοπία θα πει κάποιος όλα αυτά. Ίσως. Προτιμότερο όμως είναι να σκεφτόμαστε πως θα αποκτήσουμε και πάλι την ανεξαρτησία της χώρας μας και την ελευθερία των παιδιών μας, παρά να δεχθούμε να ζούμε με σκυμμένο κεφάλι κάτω από την μπότα του οικονομικού κατακτητή.
28η Οκτωβρίου. Το έπος του ’40. Οι ήρωες, οι αδούλωτοι Έλληνες. Ας εμπνευστούμε από αυτούς, ας πάρουμε λίγο από την δύναμή τους, από την αγάπη τους για την αιώνια Ελλάδα κι ας αγωνιστούμε αφήνοντας πίσω εκείνους που παρέδωσαν χωρίς καμία αντίσταση την χώρα μας.
Ας εμπνευστούμε λοιπόν για να υπάρχουμε, για να μην γίνουμε παρελθόν όπως άλλοι λαοί που χάθηκαν από την ζωή και υπάρχουν μόνο στις σελίδες της Ιστορίας.

Σάββατο, 23 Οκτωβρίου 2010

Η Εγκληματικότητα...

Συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από αίτημα των κατοίκων της Αυλίζας, το θέμα της εγκληματικότητας. Ποιοι το συζήτησαν είναι γνωστό. Οι δημοτικοί σύμβουλοι, οι υποψήφιοι δήμαρχοι, φορείς και κάτοικοι. Στη γωνία ο Ταξίαρχος Δυτικής Αττικής Ευάγγελος Βερνάρδος να δέχεται άδικα, τα πυρά των αγανακτισμένων κατοίκων. Η εγκληματικότητα δεν είναι κοινωνικό φαινόμενο, είναι μία πραγματικότητα που αντιμετωπίζει η κάθε οργανωμένη πολιτεία από συστάσεώς της και γι’ αυτήν, τους τρόπους αντιμετώπισής της, θα πρέπει να μιλούν εξειδικευμένα άτομα. Η οργή και η αγανάκτηση του πολίτη, όταν ενθαρρύνεται από κάποιους που επιδιώκουν να αναδειχθούν σαν «προστάτες» της κοινωνίας, μόνο αρνητικά αποτελέσματα μπορεί να προσθέσει. Όπως την απείρου κάλλους πρόταση υποψηφίου δημάρχου, με διακόσιους παλαιστές, οπλισμένους με ρόπαλα, να διώξει τους εμπόρους ναρκωτικών.

Είναι λίγο...


Το Δημοτικό Συμβούλιο Αχαρνών στο σύνολό του, είναι πολύ λίγο για να μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της πόλης. Η αύξηση της εγκληματικότητας στον Δήμο Αχαρνών, η οποία καταγράφεται στα στατιστικά στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας, έχει πολλές αιτίες και αρκετές ερμηνείες. Ευθύνεται η Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο για την αύξηση της εγκληματικότητας γιατί δεν φρόντισαν να κάνουν τις παρεμβάσεις εκείνες που είχε κι έχει ανάγκη η κοινωνία. Αδιαφορία για τον νέο και τη νέα, αδιαφορία για την ποιότητα ζωής των κατοίκων, για την ασφάλειά τους. Γιατί η ασφάλεια των πολιτών δεν εξαρτάται μόνο από την παρουσία των Αστυνομικών δυνάμεων. Κι αν τα πιο πάνω φαίνονται υπερβολικά για ορισμένους, μια ματιά στις γειτονιές της πόλης μας, είναι αρκετή για συμπεράσματα…

Φτώχεια...

Φαίνεται, πως η φτώχεια έχει χτυπήσει και τις δημοτικές παρατάξεις. Και δεν εννοούμε τις δαπάνες που κάνουν για τον προεκλογικό τους αγώνα. Μιλάμε για τις προτάσεις που θα έπρεπε να έχουν για την αναβάθμιση της πόλης. Όμως, τρεις περίπου εβδομάδες πριν τις εκλογές και δεν έχουν ΤΙΠΟΤΑ απολύτως να πούνε για το αύριο της πόλης, για την αντιμετώπιση των καυτών προβλημάτων που «πνίγουν» τους δημότες. Μόνο ο Θέμης Οικονόμου ξεδίπλωσε πτυχές του προγράμματός του, εντυπωσιάζοντας μάλιστα με την πρόταση πως σαν δημοτική αρχή, θα μεριμνήσει προκειμένου ένα μέλος κάθε οικογένειας της πόλης να εργάζεται. Με αυτόν τον τρόπο, με αυτή την παρέμβαση, πολλά κοινωνικά προβλήματα που εμφανίζονται σε περιόδους οικονομικής ανέχειας, θα αμβλυνθούν.

Τον φοβούνται...

Χάλασε την «σούπα» ο Θέμης Οικονόμου με την υποψηφιότητά του. Βλέπετε, τίποτα δεν θα άλλαζε σ’ αυτή την έρημη πόλη αν δεν υπήρχε ο απρόβλεπτος παράγοντας, αυτός που δεν έχει «συχνωτιστεί» με τους άλλους. Γιατί, ποιος από τους επίδοξους διεκδικητές του δημαρχιακού θώκου δεν έχει συμμετάσχει με τον άλφα ή βήτα τρόπο στην υποβάθμιση της πόλης; Δεν έχει μεγάλη σημασία η διαφωνία σε μία απόφαση. Σπουδαίο είναι να αγωνίζεσαι για να αποτρέψεις την οικονομική καταρράκωση του Δήμου, την σταδιακή υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών. Το ύψος των δανείων που έχουν ληφθεί και που έχουν καταχρεώσει τον Δήμο καθώς και οι αποφάσεις που έχουν ή δεν έχουν ληφθεί για την αποτροπή της υποβάθμισης έχουν και πρωταγωνιστές, και συμπρωταγωνιστές και κομπάρσους. Γι’ αυτό και τρομάζει ορισμένους η υποψηφιότητα Θέμη Οικονόμου η οποία μάλιστα τις τελευταίες ημέρες έχει ραγδαία ανοδική πορεία.

Οι... Απαράδεκτοι


Θυμόσαστε την τηλεοπτική σειρά «ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ» με τον Καφετζόπουλο και την Λοιζίδου; Είχε μεγάλη επιτυχία γιατί «έβγαζε» άφθονο γέλιο. Σήμερα τις Αχαρνές παίζεται ξανά το έργο ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ αλλά με ατάλαντους ηθοποιούς και κακογραμμένο σενάριο. Αυτοί οι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ λοιπόν, γυρνούσανε παντού και έλεγαν, πως ο υποψήφιος δήμαρχος Θέμης Οικονόμου δεν πήρε την στήριξη από την Νέα Δημοκρατία και πως δεν πρόκειται να σχηματίσει ψηφοδέλτιο. Προχωρούσανε δε ορισμένοι και σε απειλές και ψυχολογικό εκβιασμό σε δημότες που είχανε δηλώσει υποψηφιότητα με τον Θέμη Οικονόμου. Το Σάββατο στο Πρωτοδικείο κατατέθηκαν όλα τα ψηφοδέλτια των συνδυασμών που είναι υποψήφιοι για τον Δήμο Αχαρνών. Μεταξύ αυτών και του Θέμη Οικονόμου. Να δούμε οι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ τι θα λένε τώρα. Πάντως για ένα πράγμα να είστε βέβαιοι. Πως και μετά τις εκλογές, θα συνεχίσουν να είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ…

Έγκυρη Δημοσκόπηση

Σας παρουσιάζουμε την πλέον έγκυρη δημοσκόπηση που έγινε από εταιρεία που δεν θέλουμε να πούμε και σε δείγμα δημοτών που δεν μας επιτρέπεται να αναφέρουμε. Λοιπόν, σύμφωνα με αυτή, την έγκυρη δημοσκόπηση για τις δημοτικές εκλογές, που δεν αμφισβητείται από κανέναν, πρώτος στον Δήμο Αχαρνών με μεγάλη διαφορά είναι ο Σταύρακας, ο μάγκας κι αλανιάρης υποψήφιος που καθαρίζει άμεσα το κάθε πρόβλημα και χωρίς να αφήνει λεκέδες. Ακολουθεί η Μάρω η κουτσομπόλα την οποία απειλεί έντονα ο Ζιζής ο ρουφιάνος. Οι λοιπές παρατάξεις που συμμετέχουν στις δημοτικές εκλογές έχουν ποσοστά σε δεκαδικό αριθμό. Προκαλούμε τους δημοσκόπους της πόλης, να μας διαψεύσουν…

Αγόρασε πίνακα του Χρήστου Τσεβά η Νομαρχία

Επίσκεψη στην οικία του λαϊκού ζωγράφου Χρήστου Τσεβά, συνοδευόμενος από τους Αντινομάρχες Χάρη Δαμάσκο και Γιώργο Φυτά, πραγματοποίησε ο Νομάρχης Ανατ. Αττικής Λεωνίδας Κουρής.
Η επίσκεψη συνδυάστηκε με την ολοκλήρωση της διαδικασίας αγοράς πίνακα ζωγραφικής του Χρήστου Τσεβά από τη Νομαρχία. Πρόκειται για ένα μεγάλο πίνακα ζωγραφικής σε καμβά, που απεικονίζει τα παραδοσιακά σπίτια της οδού Λιοσίων των Αχαρνών, με φόντο την εκκλησία του Αγ. Βλασίου στις αρχές του 20ου αιώνα.
 Στην επίσκεψη αυτή που έγινε σε φιλικό και ευχάριστο κλίμα ο Νομάρχης ευχαρίστησε τον ζωγράφο για την προσφορά του στην λαϊκή ζωγραφική και στη διατήρηση της παραδοσιακής μας κληρονομιάς και του πρόσφερε μια φωτογραφία του στην οποία εμφανίζεται στο γραφείο του, με ήδη τοποθετημένο τον πίνακα του Χρήστου Τσεβά σε περίοπτη θέση.

Ανακοίνωση της Δημοτικής Παράταξης "ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ"

Φίλες και φίλοι
Στα μέσα καλοκαιριού σχηματίσαμε τη δημοτική παράταξη Πολιτών Παρέμβαση από κατοίκους των Αχαρνών και Θρακομακεδόνων. Στόχος μας δεν είναι τόσο οι προσεχείς εκλογές αν και ήταν η αφορμή, βασικός μας στόχος είναι να έχουμε μια δυναμική παρέμβαση στην πόλη που ζούμε και δραστηριοποιούμαστε γιατί δε μπορούμε να είμαστε θεατές των εξελίξεων, θέλουμε να είμαστε συνδιαμορφωτές.
Θεωρούμε ότι με όσα συμβαίνουν  στη ζωή μας, η οποία είναι χρεωμένη και υποθηκευμένη για πολλά χρόνια δε μπορούμε παρά να δηλώσουμε ένα δυναμικό «παρών», δε μπορούμε να είμαστε απόντες. Εναντιωνόμαστε σε αυτό το νέο σκηνικό που διαμορφώνεται σε τοπικό επίπεδο με το νέο Καλλικρατικό  δήμο Αχαρνών – Θρακομακεδόνων  για αυτό επιλέγουμε να είμαστε κοντά στις εξελίξεις.
Είναι βέβαιο ότι αυτοί που θα πληγούν είμαστε εμείς, οι δημότες. Στην πόλη μας είναι σίγουρο ότι θα περιοριστούν τα έργα, θα εκλείψει η προνοιακή κοινωνική πολιτική, ο κόσμος θα κλειστεί στο σπίτι του, καταπιεσμένος από βαριά, αντιλαϊκά μέτρα, με την αίσθηση ότι κανένας δεν ενδιαφέρεται. Εμείς είμαστε εδώ για να διεκδικήσουμε όσα μας ανήκουν, δε μπορούμε να αφήσουμε να μας αφαιρείται όλα όσα έχουμε κατακτήσει με κόπο.
Είμαστε νέοι άνθρωποι που ζητάμε να μας ψηφίσετε όχι τόσο για τα έργα που έχουμε κάνει αλλά για όσα ονειρευόμαστε να γίνουν. Για ΕΝΑ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ
Τελικά συμπληρώσαμε ψηφοδέλτιο με καλή διαστρωμάτωση και αξιόλογους υποψήφιους τους οποίους ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου που με επέλεξαν ως επικεφαλής της ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ. Προσωπικά θα παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις.
Με εκτίμηση
Πετρούλα-Χριστίνα Σεπετά

ΑΞΙΟ ΤΟ ΗΘΟΣ ΤΩΝ ΛΑΣΠΟΛΟΓΩΝ


          ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΧΑΡΝΩΝ 
Υποψήφιος Δήμαρχος ΒΑΣΙΛΗΣ  ΤΟΠΑΛΛΙΑΝΊΔΗΣ

Άξιο το ήθος των λασπολόγων, Γκεμπελίσκων, κρατικοδίαιτων, διαδρομιστών, που επιθυμούν να ξανακάτσουν στο σβέρκο του Μενιδιάτικου λαού, με κάθε τρόπο.
 Επιμένουν οι λασπολόγοι. Ξέρουν την ΑΛΗΘΕΙΑ αλλά την παραποιούν. Το ΠΑΣΟΚ και οι τρεις παρατάξεις τους - χωρίς να είναι αμέτοχες και οι υπόλοιπες- αφού δεν έχουν τίποτα να πουν για την πολιτική πτωχοκομείου, μιζέριας και εξαθλίωσης που υπερασπίζονται, γιατί είναι υπέρμαχοί της, γιατί την έχουν εφαρμόσει από διάφορες θέσεις ο καθένας τους και είναι υπόλογοι γι’ αυτό, καταφεύγουν σε κατασκευασμένες συκοφαντίες που «περπατούν» με τα πάντα πρόθυμα παπαγαλάκια τους. Από κοντά και οι εφημερίδες-διαφημιστικά τους έντυπα που ενώ πήραν  απάντηση θεώρησαν σκόπιμο να μην την παρουσιάσουν, αλλά προτίμησαν να συνεχίσουν τις «φήμες» ωσάν αθώες περιστερές. Έτσι με αυτόν τον τρόπο δείχνουν τις πραγματικές τους  ευθύνες. Και μόνο ότι δεν δίνουν ευθέως το όνομα ή ψάχνοντας ως «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ» να βρουν τις κόπιες από τις εκπομπές, συνεχίζουν απτόητοι.
 Στη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ και τον υποψήφιο δήμαρχο της Βασίλη Τοπαλλιανίδη λάσπη δεν πιάνει, όση κι αν εκτοξεύουν όσοι ζουν στο βούρκο. Το αντίθετο μάλιστα θα τους πνίξει.
Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ δηλώνει κατηγορηματικά προς όλες τις κατευθύνσεις ότι  «σε τούτα δω τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει» ο λαός των Αχαρνών γνωρίζει πολύ καλά και στην κάλπη θα στείλει το μήνυμα που φοβούνται.
 Το πλήρωμα του χρόνου θα στείλει πολλούς στα αζήτητα και στη χλεύη του λαού.
 Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ μιλάει με την πολιτική της και υπερασπίζεται αξίες και όχι «τιμές» σε περίοδο εκπτώσεων και παρακμής.
 
 Η Γραμματεία της

ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΊΡΩΣΕΙΣ ΑΧΑΡΝΩΝ

Σωτήρης Κατσούρος: Την τύχη μας την κάνουμε μόνοι μας

Οι προσεχείς Δημοτικές εκλογές, θα είναι καθοριστικές, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, για την πόλη των Αχαρνών. Τα οξυμμένα προβλήματα ζητούν λύσεις, ο «Καλλικράτης» δημιουργεί νέα δεδομένα, η οικονομική κρίση περιορίζει τις δυνατότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Για τους πιο πάνω λόγους ζητήσαμε από τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο με την παράταξη του Γιάννη Κασσαβού «ΑχαρΝΑΙ Ενεργοί Πολίτες» Σωτήρη Κατσούρο να απαντήσει σε ορισμένες ερωτήσεις, ερωτήσεις που πιστεύουμε πως θα του έκανε ο κάθε ψηφοφόρος λίγο πριν την κάλπη. Ο Σωτήρης Κατσούρος γεννήθηκε και κατοικεί στον Κόκκινο Μύλο. Ασχολείται από τα εφηβικά του χρόνια με τα κοινά και με την οργανωμένη πολιτική δράση κι είναι ιδιοκτήτης και διευθυντής του Παιδικού Σταθμού «Κόκκινος Μύλος».

Κύριε Κατσούρο, δύο εβδομάδες περίπου  πριν τις Δημοτικές εκλογές, θα θέλαμε να μας πείτε πως βλέπετε το αύριο του Δήμου Αχαρνών.
Σ’ έναν κατεστραμμένο Δήμο δεν είμαι σίγουρος τι θα συναντήσουμε. Κατοικούμε σε μια πόλη με απεριόριστες αναπτυξιακές και πολιτιστικές δυνατότητες. Πρέπει και μπορούμε να αλλάξουμε τα δεδομένα. Να μπούμε ταχύτατα σε διαδικασίες εξέλιξης, ανάπτυξης και ανάδειξης ενός δυναμικού οικονομικού και πολιτιστικού γίγνεσθαι. Για το μέλλον αυτού του τόπου και των Δημοτών του. Για ’μας τους ίδιους. Πρέπει να αξιοποιηθεί η στρατηγική θέση και η πολιτιστική κληρονομιά των Αχαρνών και των νέων Αχαρναίων. Το ανεκτίμητο ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου μας. Να σχεδιάσουμε, να δημιουργήσουμε και να διασφαλίσουμε για την πόλη μας και τις επόμενες γενιές, το μέλλον που μας αξίζει. Γιατί, με την νέα αυτοδιοικητική μεταρρύθμιση καλούμαστε όχι απλά να παρακολουθήσουμε τις εξελίξεις αλλά να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας. Να διαδραματίσουμε πρωτεύοντα και πρωταγωνιστικό ρόλο. Για να φτάσουμε ως εκεί πρέπει να ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΜΕ, να ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ, να ΠΡΟΒΑΛΟΥΜΕ τους δικούς μας ικανούς αρεστούς και να τους εκλέξουμε. Δεν αφήνουμε τις τύχες μας στα χέρια των άλλων.

Οι μόνιμοι υπάλληλοι άργησαν να πληρωθούν. Οι εργαζόμενοι στα Νομικά πρόσωπα παραμένουν απλήρωτοι ενώ υπάρχουν υποχρεώσεις σε δάνεια. Πιστεύετε πως η αυριανή Δημοτική Αρχή θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τα οικονομικά προβλήματα του Δήμου;
Πιστεύω ακράδαντα, ότι Εμείς σαν αυριανή Δημοτική Αρχή, θα φροντίσουμε πρωταρχικά για την ανάκαμψη των οικονομικών του Δήμου, μέσα από την εξεύρεση νέων πηγών χρηματοδότησης από Εθνικούς και Κοινοτικούς πόρους. Κυρίως μέσα από τον περιορισμό της σπατάλης θα εξοικονομηθούν αρκετά χρήματα. Σε κάθε περίπτωση οι εργαζόμενοι δεν μπορεί να αποτελούν τα εξιλαστήρια θύματα της οικονομικής δυσπραγίας του Δήμου.

Είστε κάτοικος του Κόκκινου Μύλου. Ποιες θα είναι οι παρεμβάσεις σας για την περιοχή σε περίπτωση που η παράταξή σας κερδίσει τις εκλογές;
Η περιοχή των Κάτω Αχαρνών είναι εγκαταλελειμμένη τελείως τα τελευταία χρόνια. Δεκαετίες έχουμε να δούμε σοβαρό έργο. Την τελευταία τετραετία, κυριολεκτικά δεν μας άγγιξαν καθόλου. Το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους κατοίκους της Δυτικής πλευράς του Κόκκινου Μύλου είναι η αποχέτευση. Χρόνια οι κάτοικοι λαμβάνουν διαβεβαιώσεις ότι το θέμα θα λυθεί. Πρόσφατα ο δήμαρχος Παναγιώτης Φωτιάδης, επισκέφτηκε την περιοχή υποσχόμενος λύση εντός τριμήνου. Δηλαδή αμέσως μετά τις εκλογές. Η πραγματικότητα είναι ότι το έργο έχει «κολλήσει» στην ΕΥΔΑΠ και δεν πιέζει κανένας για την λύση του. Τα όμβρια σε κάθε νεροποντή μετατρέπουν τους δρόμους  σε χείμαρρους. Στην γειτονική, ανατολική μ’ εμάς, συνοικία της Αγίας Άννας, υπάρχει κι εκεί, όπως και στο κεντρικό Μενίδι, το ίδιο πρόβλημα. Η οδός Μόρνου γίνεται ο ορμητικός χείμαρρος που πλημμυρίζει τα γειτονικά σπίτια. Κι εκεί υπάρχουν υποσχέσεις χωρίς το παραμικρό αποτέλεσμα. Υπάρχει μια γενικότερη υποσχεσηολογία χωρίς αντίκρισμα. Όσο για τις  επικείμενες παρεμβάσεις, σίγουρα θα δραστηριοποιηθώ σθεναρά προς κάθε κατεύθυνση που θα επιφέρει λύσεις. Η έκβαση θα είναι περισσότερο επιτυχής και αποτελεσματική όταν η παράταξη μας, ΑχαρΝΑΙ Ενεργοί Πολίτες, γίνει η αυριανή διοίκηση του Δήμου. Κυρίως  χρειάζεται Δύναμη, Ήθος, Εντιμότητα, Ικανότητα και Ανιδιοτέλεια. Ανεξάρτητα από την τοπική χροιά της ερώτησής σας, ζητώ από τους συνδημότες μου, να εκλεγώ Δημοτικός Σύμβουλος των Αχαρνών και όλων των Αχαρναίων. Η ειδικότερη πρόοδος και η εξέλιξη μιας περιοχής του Δήμου μας, εξαρτάτε από την γενικότερη αξιοποίηση και τον σχεδιασμό ανάπτυξης του Δήμου Αχαρνών.

Υπάρχουν διαμαρτυρίες δημοτών για την καθαριότητα. Τι έχετε να πείτε γι’ αυτό το θέμα;
Η σημερινή Δημοτική Αρχή του κυρίου Φωτιάδη, αντιμετωπίζει τα σκουπίδια «διακριτικά».  Αφήνουν σωρούς από αυτά για μερικές μέρες πριν τα μαζέψουν. Οι κάδοι σκουπιδιών δεν καθαρίζονται. Τους καλοκαιρινούς μήνες η κατάσταση είναι αφόρητη. Μου θυμίσατε κάτι σαν ανέκδοτο. «Οι Δήμαρχοι και οι σύζυγοι έχουν ο καθ’ ένας  τα δικά του καθήκοντα. Ο σύζυγος τα συζυγικά και ο Δήμαρχος την καθαριότητα. Και οι δυό αν δεν είναι συνεπείς, γίνονται ΤΕΩΣ».

Κύριε Κατσούρο, κλείνοντας τι μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στους αναγνώστες μας;
Στις Αχαρνές η κρισιμότητα της κατάστασης είναι πιο επείγουσα από κάθε άλλη φορά, γιατί έχουμε να κάνουμε με μια δημοτική αρχή ανεπαρκή, μονόπλευρη, απόμακρη, και αναποτελεσματική. Κι’ αυτή θα κάνει τον κύκλο της σαν Δημοτική αρχή μιας χρίσεως. Στο  Δημοτικό συνδυασμό «ΑχαρΝΑΙ Ενεργοί Πολίτες», με υποψήφιο Δήμαρχο τον Γιάννη Κασσαβό, υπάρχουν υποψήφιοι με διάθεση αλλαγής, με μια ουσιαστική ενωτική προσδοκία, που αξιώνουν και αγωνίζονται να νικήσουν στις εκλογές στις 7ης Νοεμβρίου, για να εκφρασθεί το ήθος, η συλλογικότητα, η εντιμότητα, η διαφάνεια και ο σεβασμός στον Δημότη. Οι Δημοτικές εκλογές, αφορούν την πορεία των θεσμών, το ρόλο, το περιεχόμενο και την δομή μιας Αυτοδιοίκησης ενταγμένης σε ένα συνολικό σχέδιο συμμετοχικής διακυβέρνησης. Εκλογές που αφορούν τον δημότη, τις τοπικές κοινωνίες, τον σχεδιασμό την εξέλιξη της δικής μας διαβίωσης. Την Δημιουργική, Αναπτυξιακή, Παραγωγική, διοίκηση της πόλης μας, για τους Δημότες και τους επαγγελματίες των Αχαρνών. Οι Δημότες πρέπει ν απαντήσουν και πιστεύω ότι θα απαντήσουν όχι, στην οδυνηρή εφαρμογή μιας ανάλγητης,  ανεπαρκούς, δυσλειτουργικής και αδιέξοδης αντίληψης και πρακτικής. Για να δημιουργήσουμε πρέπει διαρκώς να προσπαθούμε. Γιατί  «Το Μέλλον Δημιουργείται από αυτούς που το Προετοιμάζουν», γιατί «Την τύχη μας την κάνουμε μόνοι μας», μέσα στις αντίξοες κοινωνικές συνθήκες που μας περιβάλλουν. Γιατί αν Αλλάξουμε τις Αχαρνές, θ’ αλλάξουμε την Ζωή μας. Μπορούμε και θέλουμε ν’ αλλάξουμε την πόλη μας. Για να γίνουν οι Αχαρνές βιώσιμη πόλη, άξια για να ζούμε. Επιλέγουμε «ΑχαρΝΑΙ Ενεργοί Πολίτες», γιατί το Μέλλον μας ανήκει.

Εκδήλωση για τις αρνητικές συνέπειες του καπνίσματος

Ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση για τις αρνητικές συνέπειες του καπνίσματος πραγματοποιήθηκε στο χώρο που συστεγάζονται τα 26ο και 29ο δημοτικά σχολεία Αχαρνών, ύστερα από πρωτοβουλία της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Φώφης Γεννηματά, σε συνεργασία με την Πολυκλινική  του Ολυμπιακού Χωριού και του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας.
Συγκεκριμένα, έγινε ενημέρωση σε μαθητές 5ης και 6ης Δημοτικού για το ιδιαιτέρως σημαντικό θέμα της συνήθειας/εξάρτησης που προκαλεί το κάπνισμα..
Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αχαρνών Παναγιώτη Φωτιάδη ακολούθησε συνάντηση στην Πολυκλινική του Ολυμπιακού χωριού στην οποία παρέστησαν ο Υφυπουργός Υγείας Μιχάλης Τιμοσίδης, ο πρόεδρος, ο διευθύνων σύμβουλος του Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και Διευθυντικά στελέχη της ΑΕΜΥ και Πολυκλινικής. Στόχος της συνάντησης ήταν η ενημέρωση της ηγεσίας του Υπουργείου σχετικά με την περαιτέρω αναβάθμιση της Πολυκλινικής του Ολυμπιακού χωριού στις Αχαρνές. Ο κ. Τιμοσίδης άκουσε τις προτάσεις του Δημάρχου και των υπολοίπων συνομιλητών του για βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών καθώς και για τη διευκόλυνση της επισκεψιμότητας των κατοίκων στην Πολυκλινική. Επίσης, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στη συνεργασία με το ΙΚΑ η οποία θα διευκολύνει την προσβασιμότητα και λήψη υπηρεσιών περισσοτέρων ασφαλισμένων.
Ο κ. Τιμοσίδης δεσμεύτηκε με ένα πρόγραμμα διάρκειας 2 ετών από τον Γενάρη του 2011, πάνω στο οποίο θα δουλέψουν με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο για να δείξουν τα αποτελέσματα του. 

Η αιμομιξία στον Δήμο Αχαρνών

ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΠΟΥ ΛΑΒΑΜΕ...
Αξιότιμε κ. Εκδότα,
Δεν σας κρύβω ότι η έκπληξη μου ήταν μεγάλη όταν διάβασα στην δική σας  εφημερίδα την «ΕΛΠΙΔΑ»  στις 8/10/2010 την είδηση ότι ξαναδελφοποιήθηκε ο Δήμος Αχαρνών με τον Δήμο Ιδαλίου Κύπρου.
Απορώ μάλιστα πως εσείς με μεγάλη 10ετή εκδοτική εμπειρία και διαθέτοντας ένα αρχείο (θέλω να πιστεύω πλούσιο) των δραστηριοτήτων του Δήμου μας παρασυρθήκατε και δημοσιεύσατε τα περί αδελφοποίησης για ένα ήδη αδελφοποιημένο Δήμο με τον Δήμο Αχαρνών.
Περίμενα μάλιστα ότι θα υιοθετούσατε τον παραπάνω τίτλο περί αιμομιξίας, διαβάζοντας στην  «ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ» που στις 6/10/2010  που λόγω της νεανικής εκδοτικής ηλικίας της, δεν γνώριζε  ότι η αδελφοποίηση με τον Δήμο ΙΔΑΛΙΟΥ είχε πραγματοποιηθεί στις 19 ΙΟΥΛΙΟΥ 1998 επί  Δημαρχίας των κ.κ. Μουστακάτου Τάσου και Νικολάου Νικ. Δήμαρχο  ΙΔΑΛΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ.
Αισθάνομαι λοιπόν την υποχρέωση να σας ενημερώσω, ότι στον Δήμο ΙΔΑΛΙΟΥ υπάρχει από τότε και ένα «ΔΑΣΟΣ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΩΝ» την δεντροφύτευση του οποίου έκανε τότε η αντιπροσωπεία του Δήμου μας υπό τον Τάσο Μουστακάτο στην οποία συμμετείχα ως Αντιδήμαρχος, η μαρμάρινη πλάκα του οποίου είναι αδιάψευστος μάρτυρας για να μας το θυμίζει.
Βέβαια η μετέπειτα Δημοτική Αρχή πάγωσε το θέμα για να έρθει μετά το 2003 και επί Δημαρχίας κ. Στριφτού ύστερα από δική μου παρότρυνση ως ειδικού συμβούλου του αντιπροσωπεία του Διδυμοποιημένου Δήμου (έτσι τον λένε οι Κύπριοι) τους οποίους φιλοξενήσαμε πραγματοποιώντας και διάφορες εκδηλώσεις.
Άλλωστε από ότι κατάλαβα παραπληροφορημένος είναι και ο σημερινός Δήμαρχος από τις  Διοικητικές του Υπηρεσίες κάτι που πρέπει να προσέξει γιατί δεν είναι δυνατόν να τον αφήσουν εκτεθειμένο σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις και υπογραφές νέων όρκων αδελφοποίησης.
Βέβαια πρέπει να δηλώσω ότι με χαροποίησε πολύ η επανεργοποίηση της τότε αδελφοποίησης, αρκεί οι κινήσεις αυτές να γίνονται συνειδητοποιημένα και όχι μόνο για την προβολή μας, δημιουργώντας μάλιστα και έξτρα έξοδα την στιγμή που έξω από τον Δήμο υπάρχουν διαμαρτυρίες για την μη εξόφληση  μισθών των υπαλλήλων.
Προς αποκατάσταση λοιπόν της αλήθειας θα ήθελα να σας παρακαλέσω για την δημοσίευση της επιστολής μου στο επόμενο φύλλο της εφημερίδας σας όπως είστε υποχρεωμένος.
Ευχαριστώ για την φιλοξενία
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΕΡΡΗΣ
τ. Αντιδήμαρχος Αχαρνών     
                                                                               
Υ.Γ. Για την περίπτωση τυχόν αμφιβολιών για όλα τα παραπάνω  σας παραδίδω προς δημοσίευση και φωτογραφία της τιμητικής πλακέτας που ο τότε Δήμαρχος ΙΔΑΛΙΟΥ μου δώρισε.
Απάντηση εκδότη 
 Σελίδα από το έντυπο της ΚΕΔΚΕ που αναφέρει όλους τους Δήμους της Ελλάδας που έχουν αδελφοποιηθεί με τις νόμιμες διαδικασίες με Δήμους της Κύπρου. Ο Δήμος Αχαρνών δεν αναφέρεται πουθενά.

Κύριε Περρή,
1.Δεν αμφισβήτησε κανείς προηγούμενες επισκέψεις και πρωτοβουλίες μεταξύ των δύο δήμων.
2.Οι επισκέψεις ή πρωτοβουλίες  μεταξύ διαφόρων δήμων, σε κάθε περίπτωση δεν αποτελούν Πράξεις Αδελφοποίησης, παρά μόνο όταν τηρούνται οι  προϋποθέσεις που προβλέπονται για τη σχετική διαδικασία.
3.Οι αδελφοποιήσεις που πραγματοποιούνται, τηρουμένων των προϋποθέσεων, για όσους γνωρίζουν την έννοια και τις προεκτάσεις του όρου Αδελφοποίηση, κοινοποιούνται στον ηλεκτρονικό κατάλογο της ΚΕΔΚΕ.
4. Όπως προκύπτει από το σχετικό κατάλογο, καμία Αδελφοποίηση δεν είχε γίνει ολοκληρωμένα ως τώρα στο δήμο Αχαρνών.
5. Συνεπώς επί Δημαρχίας Παναγιώτη Φωτιάδη,2010, έγινε η πρώτη Αδελφοποίηση που επιπλέον εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στα πλαίσια του συγχρηματοδοτούμενου Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Ευρώπη για τους Πολίτες,2007 -2013».
Αυτά προς διευκρίνιση όλων…

Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2010

Φροντίδα για τον Τύμβο του Σοφοκλή

Με απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ανατολικής Αττικής, μετά από εισήγηση του Νομάρχη Λ. Κουρή, εγκρίθηκε η σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης με το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού για την κατασκευή στεγάστρου στον Τύμβο του Σοφοκλή στην Βαρυμπόμπη του Δήμου Αχαρνών.
Εισηγούμενος το θέμα ο Νομάρχης Λ. Κουρής τόνισε ότι το συγκεκριμένο έργο έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα της Νομαρχίας για την ανάδειξη των μοναδικών αρχαιολογικών θησαυρών της περιοχής. Συγκεκριμένα στο χώρο αυτό έχουν ήδη πραγματοποιηθεί, σε συνεργασία με την Β΄Εφορεία Κλασσικών Αρχαιοτήτων, οι εργασίες της πρώτης φάσης ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου και τώρα πλέον γίνεται η τελική διαμόρφωση και ανάπλαση του αρχαιολογικού χώρου. Συγκεκριμένα πρόκειται  να γίνει στέγαστρο και σύστημα απορροής των ομβρίων υδάτων καθώς και διαμόρφωση της εισόδου.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 41.000 ευρώ και θα καλυφθεί από ίδιους πόρους της Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής.

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΖΕΦΥΡΙΟΥ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ»

Μήνυμα νίκης και αλλαγής έδωσαν οι Ζεφυριώτες, οι Λιοσιώτες και οι Χασιώτες, που παρευρέθηκαν κατά εκατοντάδες, την Τετάρτη, 20/10/2010, στις 7.30 μ.μ, στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου Ζεφυρίου, της παρατάξης «Δύναμη Συμμετοχής» με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Φυλής, Δημήτρη Μπουραϊμη. Την τελετή των εγκαινίων ευλόγησε με αγιασμό ο ιερέας του Ι.Ν. Παναγίας Γρηγορούσας Ζεφυρίου, πατέρας Άγγελος Κανέλλος, συνεπικουρούμενος από τον πατέρα Γιώργο Χαλκιά και τον πατέρα Σπυρίδωνα Τσάκαλο. Ο γνωστός σε όλους μας παπα – Τσάκαλος, ανέφερε πως ο Δημήτρης Μπουραϊμης, πάνω και πέρα από πολιτικός είναι άνθρωπος που έχει ανοιχτή την πόρτα του σε όλους. Όταν ο Δημήτρης Μπουραϊμης ανέβηκε στο βήμα, ευχαρίστησε θερμά τους δημότες για την δυναμική τους συμμετοχή στη συγκέντρωση και τους υποσχέθηκε πως η επόμενη μέρα των εκλογών στο Ζεφύρι, θα είναι ένα νέο ξεκίνημα για όλους. Το πρώτο θέμα που έθιξε είναι το μεγάλο και υπαρκτό πρόβλημα των Ζεφυριωτών  με όσους αυτοαποκαλούνται Ρομά. Ξεκαθάρισε πως είναι αποφασισμένος να αντιμετωπίσει και να λύσει άμεσα αυτό το φλέγον ζήτημα δίχως ίχνος ρατσιστικής συμπεριφοράς και με γνώμονα πάντα τον σεβασμό στους νόμους. Σε όσους αριστερούληδες του Κολωνακίου, της  Κηφισιάς και της Εκάλης σπεύσουν να δώσουν  μαθήματα πολυπολιτισμικότητας, ανοχής στη διαφορετικότητα και άλλα τέτοια εντυπωσιακά, ο Δημήτρης Μπουραϊμης απαντά πως είναι πολύ εύκολο να μένεις μακριά από το πρόβλημα, να το βλέπεις μόνο από την τηλεόραση και μετά να κάνεις και μια δωρεάν επίδειξη ανωτερότητας, ανθρωπιάς και κατανόησης. 

Για την αντιμετώπιση του προβλήματος δεσμεύτηκε για τα εξής:
1. Δεν υπάρχουν Ρομά και Μπαλαμοί. Δεν υπάρχουν μειονότητες αλλά ομάδες με πολιτιστικές ιδιαιτερότητες που είναι σεβαστές όσο δεν παραβαίνουν τους νόμους.
2. Πλήρη και απόλυτη εφαρμογή των νόμων. Οι νόμοι ισχύουν για όλους και σε όλη την επικράτεια του νέου Δήμου. Όποιος δεν σέβεται τους νόμους πρέπει να τιμωρείται όπως προβλέπουν οι νόμοι.
3. Η υποχρεωτική εκπαίδευση είναι 9 χρόνια. Αφού το κράτος δεν θέλει να το επιβάλλει, πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε ώστε όλα τα παιδιά να πηγαίνουν σχολείο μέχρι την Γ’ Γυμνασίου. Καλύτερα σήμερα να πληρώσουμε για να πάει κάποιος σχολείο παρά να πληρώσουμε για να μπει αύριο φυλακή.
4. Στον νέο δήμο δεν θα υπάρχουν ούτε άβατα, ούτε περιοχές όπου ο νόμος θα κλείνει τα μάτια. Δεν θα υπάρχουν περιοχές που όταν ο ήλιος δύει θα κυριαρχεί το σκοτάδι. Φως, φως παντού.
5. Ο νέος Δήμος οφείλει να δώσει σοβαρά κίνητρα ώστε από συγκεκριμένες περιοχές όπου δεν τηρούνται οι νόμοι και έχουν υπερκορεστεί πληθυσμιακά, όσοι θέλουν να μετακινηθούν σε άλλες περιοχές εκτός του νέου, μεγάλου Δήμου μας. Κοστίζει πολύ λιγότερο να πληρώσει ο Δήμος για να αγοράσει ή να νοικιάσει ένα διαμέρισμα σε μια άλλη περιοχή από το να πληρώνει για να υπάρχει ένα γκέτο.
6. Ο νέος Δήμος οφείλει να σχεδιάσει σε συνεργασία με ελληνικά Πανεπιστήμια και κρατικούς οργανισμούς, ένα πρόγραμμα υγείας και οικογενειακού προγραμματισμού ώστε να διαφυλαχθεί η δημόσια υγεία και να εξαφανισθεί το φαινόμενο της εφηβικής εγκυμοσύνης.
7. Ο νέος Δήμος πρέπει να είναι σε θέση να εκμεταλλευθεί ευρωπαϊκά κονδύλια ώστε να υλοποιήσει ένα πρόγραμμα επαγγελματικής επιμόρφωσης και επανακατάρτισης στην οποία περιλαμβάνεται και η καταπολέμηση του αναλφαβητισμού μεταξύ των Τσιγγάνων. 

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Φυλής, τόνισε πως όποιος θέλει να ζει εδώ, είναι ελεύθερος να το κάνει μόνο αν σέβεται τους νόμους και δεν ενοχλεί τους γείτονές του, ενώ επεσήμανε πως  θα επιδιώξει την διάλυση του γκέτο χρησιμοποιώντας ακόμα και αναδασμό της γης, ανταλλαγές περιουσιών, απαλλοτριώσεις και όποια άλλη μέθοδο επιτρέπει ο νόμος. Σε ότι έχει να κάνει με το κλείσιμο του Δήμου Ζεφυρίου την ημέρα της συγκέντρωσης, ο Δημήτρης Μπουραϊμης ανέφερε πως κλειστός Δήμος σημαίνει ότι οι δημότες δεν εξυπηρετούνται. Κάλεσε του Δημότες να επιλέξουν εάν προτιμούν έναν Δήμαρχο αδύναμο που τρέχει από γραφείο σε γραφείο και τελικά παρακαλάει μήπως και του δώσουν κάποια ψίχουλα για να λειτουργήσει ο δήμος του, ή αν προτιμούν έναν Δήμαρχο που στην εποχή του Καλλικράτη, δεν περιμένει τα πάντα από την κυβέρνηση αλλά που μπορεί να σχεδιάσει και να υλοποιήσει πολιτικές για την ασφάλεια, την ανάπτυξη και την βελτίωση της καθημερινότητας.

Σε εφαρμογή το Σχέδιο Πόλης στο Πανόραμα


Στην τελική ευθεία, βρίσκονται τα έργα οδοποιίας στη συνοικία του Πανοράματος, σε γειτονιές που λίγα χρόνια πριν, η εφαρμογή του Σχεδίου Πόλης,  έμοιαζε όνειρο «θερινής νυκτός».
Ωστόσο,  από τις αρχές Ιουλίου ξεκίνησε πυρετωδώς η εφαρμογή του, με την διάνοιξη δρόμων σε δύσβατα σημεία της συνοικίας, με αποτέλεσμα σήμερα να βρίσκονται σε εξέλιξη τα έργα οδοποιίας, ύδρευσης, πεζοδρόμησης και ηλεκτροφωτισμού και δημιουργίας πεζοδρομίων, συνολικής έκτασης άνω των 10 χιλιομέτρων.
Όπως τόνισε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Ανδρέας Αζτάμπος, που την προηγούμενη εβδομάδα βρέθηκε στο σημείο των έργων, στις προτεραιότητες της Τεχνικής Υπηρεσίας ανήκει και η διευθέτηση του ρέματος «Κατερίνεζας» προκειμένου να αποφευχθεί το φαινόμενο πλημμυρών.
Οι δεσμεύσεις μας για την υλοποίηση έργων υποδομής και ανάπτυξης σε κάθε συνοικία της πόλης μας, έγιναν πράξη και συνεχίζουμε με αμείωτους ρυθμούς» δήλωσε σχετικά με το έργο ο Δήμαρχος Άνω Λιοσίων Χρήστος Παππούς, ο οποίος τόνισε ότι η προσπάθεια που έχει ξεκινήσει και είχε ως αποτέλεσμα την υλοποίηση 79 έργων υποδομής την προηγούμενη τετραετία, θα συνεχιστεί με τους ίδιους ρυθμούς και την επόμενη, στον Καλλικρατικό πλέον Δήμο Φυλής. 

Περιοδεία Δημαρά στον Βόρειο Τομέα

Περιοδεία στο Βόρειο Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής πραγματοποίησε στις 22 Οκτωβρίου, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης με το συνδυασμό «Άρμα Πολιτών» Γιάννης Δημαράς, συνοδευόμενος από την υποψήφια Αντιπεριφερειάρχη Έρη Κωνσταντοπούλου και ομάδα υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων του εν λόγω τομέα.
Ο Γιάννης Δημαράς είχε συζητήσεις τόσο με διερχόμενους πολίτες, όσο και με επιχειρηματίες που διαθέτουν καταστήματα στις επισκεπτόμενες περιοχές, οι οποίοι του παράθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, με κυριότερα αυτά που αφορούν στη μείωση έως και 40% της καταναλωτικής κίνησης, τους τελευταίους μήνες σε συνδυασμό με την ραγδαία αύξηση του κόστους διαβίωσης.
Ο Γιάννης Δημαράς τόνισε πως σε περίπτωση εκλογής του, βασική του προτεραιότητα είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στην Περιφέρεια Αττικής μέσω της εκμετάλλευσης των πόρων που διαθέτονται από το ΕΣΠΑ, ενώ κατέστησε μια ακόμη φορά σαφές πως σε αυτή την προσπάθεια «δεν περισσεύει κανένας» και πως είναι χρέος της Περιφέρειας σε συνεργασία με την κυβέρνηση, τους Δήμους και τους φορείς των επιχειρηματιών και των εργαζομένων, να υπάρξουν δράσεις που θα ενισχύσουν αφενός την ανάπτυξη και αφετέρου θα δώσουν ώθηση στην αύξηση της πληγείσας καταναλωτικής ισχύος των πολιτών από την οικονομική ύφεση.

Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2010

Τα παιδιά νικάνε στην πράξη…

Έτοιμο να φιλοξενήσει τα παιδιά του Δήμου Αχαρνών, είναι το υπαίθριο γήπεδο μπάσκετ που κατασκευάστηκε στην περιοχή Αγριλέζα, στο πλαίσιο της κοινωνικής εκστρατείας «ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΙΚΑΝΕ» της WIND με πρωταγωνιστές τους παίκτες του μπάσκετ, Δημήτρη Διαμαντίδη και Θοδωρή Παπαλουκά.
Το νέο γήπεδο, που πληροί όλες τις προδιαγραφές άθλησης και ασφάλειας της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού παραδόθηκε την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου από τους παίκτες και εκπροσώπους της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας στο Δήμο Αχαρνών σε ειδική εκδήλωση εγκαινίων όπου κόπηκε η κορδέλα και παραδόθηκαν τα κλειδιά του γηπέδου στον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου. Επιπλέον, με στόχο να δώσει ένα ακόμα κίνητρο στα παιδιά να αξιοποιήσουν άμεσα το χώρο και να ασχοληθούν με τον αθλητισμό η εταιρεία εφοδίασε με μπάλες μπάσκετ το νέο γήπεδο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα  πιο λαμπρά αστέρια του Ελληνικού μπάσκετ, συγκέντρωσαν με τα καλάθια τους στη διάρκεια της σεζόν 2009-2010 το ποσό των 40.800€ στο πλαίσιο της εκστρατείας  TA ΠΑΙΔΙΑ ΝΙΚΑΝΕ καθώς για κάθε καλάθι που πετύχαιναν στην Α1 αλλά και στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος, η WIND προσέφερε 100€ ενώ πριμοδότησε με 10.000€ τα 10 καλάθια που μπήκαν σε διπλό των δύο διεθνών άσων, με τους μαθητές του 2ου Γυμνασίου Αχαρνών στις 12 Απριλίου. Ο Δήμαρχος Αχαρνών Παναγιώτης Φωτιάδης με δήλωσή του σημείωσε : « Η ιδιωτική πρωτοβουλία μπορεί να ανοίξει δρόμους και να προσφέρει την απαραίτητη ανάπτυξη . Ιδίως σε έναν Δήμο όπως ο Δήμος Αχαρνών κάθε ενέργεια, δωρεά και χορηγία μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε τον δύσκολο αγώνα μας. Παράλληλα, δίνει τη δυνατότητα στους πολυάριθμους νέους/νέες των Αχαρνών να ασχοληθούν μ' ένα άθλημα που μας έχει χαρίσει πολλές νίκες».
Από την πλευρά τους οι δύο διεθνείς μας ανέφεραν ότι μέσα από τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία δίνεται ένα ακόμα κίνητρο στα παιδιά της περιοχής να ασχοληθούν με τον αθλητισμό, ενώ ο Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων της WIND Ελλάς, Γιώργος Τσαπρούνης επισήμανε ότι η υπόσχεση  υλοποιήθηκε και το ανοικτό γήπεδο μπάσκετ αποτελεί, πλέον, γεγονός για τους κατοίκους των Αχαρνών.
Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών η Αντιδήμαρχος Διοίκησης Αθηνά Σεϊτανίδου, ο πρόεδρος του ΑΟΔΑ Γιώργος Αθανασιάδης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Νίκος Κολετζάκης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννης Γρηγοριάδης, ο πρόεδρος της ΚΕΠΕΔΑ Θεόφιλος Αφουξενίδης, η πρόεδρος των παιδικών Σταθμών Μαρία Χαριτίδη, η δημ. Σύμβουλος και αντιπρόεδρος των παιδικών σταθμών Μαρία Ναυροζίδου καθώς και μαθητές.τριες του 9ου Γυμνασίου Αχαρνών και κάτοικοι της περιοχής.

Με το Γιάννη Κασσαβό και ο Στέλιος Ελευθεριάδης

Νέα σημαντική υποψηφιότητα για την παράταξη του Γιάννη Κασσαβού, ο οποίος έδωσε τα χέρια με τον πρώην Αντιδήμαρχο και νυν Δημοτικό Σύμβουλο, Στέλιο Ελευθεριάδη. Αμέσως μετά την επίσημη παρουσίασή του από το Γιάννη Κασσαβό, ο Στέλιος Ελευθεριάδης έκανε την παρακάτω δήλωση.
«Η πόλη μας αντιμετωπίζει μεγάλα και δυσεπίλυτα προβλήματα. Χρειάζεται από όλους μας αγώνας για να δώσουμε τέλος στη στασιμότητα και τη μιζέρια. Χρειάζεται ενότητα και συλλογική προσπάθεια. Πιστεύω ότι ο Γιάννης Κασσαβός έχει την εμπειρία και τη γνώση να ηγηθεί αυτής της προσπάθειας. Η παράταξή του διαθέτει επίσης το κατάλληλο δυναμικό για να τη στηρίξει και να τη φέρει σε πέρας με επιτυχία. Αισιοδοξώ ότι από την επομένη των εκλογών ξεκινάει μια νέα πορεία για τις Αχαρνές, με Δήμαρχο το Γιάννη Κασσαβό και συμπαραστάτη όλο το λαό της πόλης μας. Γιατί οι πολίτες των Αχαρνών αξίζουν περισσότερα».

Μ’ αυτούς δεν υπάρχει σωτηρία…

Γράφει ο Ιάκωβος Ποθητός «Εμείς είμαστε υπεύθυνοι για τις επιλογές μας και οι επιλογές μας καθορίσουν το αποτέλεσμα» Μπορεί ο...